C.V.

PERSONALIA

Naam: Jeroen de Valk

Telefoon: 06 3337 3602

Geboortedatum: 19 – 06 – 1958

Geboorteplaats: Rotterdam

Nationaliteit: Nederlander

OPLEIDINGEN

2005 – 2010: Diverse interne computer-opleidingen bij het AD.

1982 – 1985: Koninklijk Conservatorium Den Haag, contrabas.

1979: Diploma vwo / Montessori Lyceum Amsterdam.

WERKERVARING

2021 – heden: Hoofdredacteur Jazz Bulletin.

Ca. 2015 – heden: Medewerker jazzmedia: Jazzism, Jazzflits en Jazz Bulletin. Medewerker media regio Amersfoort: De Stad Amersfoort, AD Amersfoortse Courant en De Stadsbron.

2000 – 2014: In dienst bij Utrechts Nieuwsblad/Amersfoortse Courant. Werkzaam als respectievelijk kunstredacteur, stadsverslaggever in Utrecht en verslaggever voor de redactie Amersfoort en omstreken.

1979 – 2000: Freelancejournalist voor Het Parool en het blad Jazz Nu/Jazzism. Tevens bijdragen voor onder meer De Groene Amsterdammer, Oor en HP/De Tijd.

1989 – heden: Auteur van boeken over muziek en musici voor onder meer Uitgeverij Van Gennep, Amsterdam, waaronder de toonaangevende biografieën van de jazzmusici Chet Baker en Ben Webster. Het boek over Baker is verkrijgbaar in het Nederlands, Duits, Engels, Japans, Hongaars, Italiaans en (gedeeltelijk) het Zweeds.

1979 – heden: Zelfstandig schrijver/journalist/musicus, sinds 2014 onder de bedrijfsnaam Jeroen de Valk Tekst & Muziek. Teksten voor cd-boekjes (Engelstalig), artikelen voor muziekbladen, medewerking aan tv-programma’s van onder meer de VARA (De Wereld Draait Door), de NPS (De Kunst), de Wereldomroep en Het Gesprek. Aan het woord in radioprogramma’s voor de meeste landelijke en een aantal lokale omroepen. Als musicus (contrabas/basgitaar/componist) te horen op de podia en een aantal cd’s.

1989 – 1992: Parttime in dienst bij Bohepa Automatisering,  Amersfoort, als schrijver van software-handleidingen.

HOBBY’S EN VAARDIGHEDEN

Talen: Onberispelijk geschreven en gesproken Nederlands en Engels, goede mondelinge beheersing van het Duits (schoonfamilie is Duits), functionele kennis van het Frans.

Journalist/schrijver: sinds 1979 ervaring in schrijven (voor zowel de specialist als de generalist en van zowel ‘hard’ nieuws als ‘zachte’ sfeer-en cultuurverhalen) en het redigeren van andermans teksten.